Türkiye 1943

1943 – Nasrettin Hoca filmi tamamlandı

Burhan Felek’in senaryosunu yazdığı, Muhsin Ertuğrul’un yönettiği ve çekimine 1940 yılında başlanan “Nasrettin Hoca Düğünde” filmini Ferdi Tayfur tamamladı.

Bir sünnet düğünü nedeniyle bir araya gelen tanıdıklar dans edip eğlenirken, sünnet çocuğunun Nasreddin Hoca fıkraları istemesi üzerine, birisi Hoca fıkraları anlatır. Hazım Körmükçü’nün canlandırdığı Nasreddin Hoca bölümü ardından, filmde sünnet düğünü gününe dönülür. Saadettin Kaynak, Müzeyyen Senar ortaya çıkarlar. Karagöz oyunu: Karagözün Şairliği; orta oyunu Kanlı Nigar ve ünlü sihirbazımız Zati Sungurun illuzyon numaraları perdeye gelir. Sonra da Ferdi Tayfur, sinemada dublajlarını(seslendirmelerini) yaptığı ünlü Amerikalı komedyen Laurel(Lorel) ile Hardy(Hardi) kuklalarıyla onları taklit edip sünnet çocuğunu ve davetlileri eğlendirir. Çekimi 1940da başlayan filmin Nasreddin Hoca bölümünü Muhsin Ertuğrul çekti. Yarım kalan film 1943’de Ferdi Tayfur tarafından, eklenen sünnet düğünü bölümüyle tamamlandı.

1943’de yeni bir Türk film şirketi da­ha kuruldu: Ses Film. Yapımevinin ilk filmi F.Kenç’in yönettiği bir melodram olan Dertli Pınar’dır.

Loading

Makale ne kadar kullanışlı?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow by Email
YouTube
WhatsApp